Čovjek koji je u jednom danu zaradio 5,1 milijardu dolara: ‘To je ono što mi radimo’

0

Bernard Arnault, predsjednik i izvršni direktor LVMH-a, kuće iza 75 luksuznih brendova uključujući Dior, Louis Vuitton i Hennessy, u jednom je danu zaradio 5,1 milijardu dolara.

Nakon što je u srijedu objavljeno da je prodaja LVMH-a porasla za 17 posto, dionice firme skočile su za 5,6 posto i Arnaultovo bogatstvo lansirale na 99 milijardi dolara.

Inače, Arnault je u aprilu postao treći najbogatiji čovjek na svijetu kada mu se bogatstvo popelo iznad magične brojke od 100 milijardi dolara.

Prati najbogatijeg čovjeka na svijetu Jeffa Bezosa čije se bogatstvo procjenjuje na 107 milijardi dolara i Billa Gatesa sa 105 milijardi dolara.

Prema pisanju Forbesa, pariški konglomerat je najveći rast prodaje zabilježio u Aziji, tačnije Hong Kongu, usprkos protestima, prenosi Novac.hr.

U zadnjem je kvartalu prodaja porasla za 12 posto i to većinom kozmetike. Iz kompanije napominju da se to može pripisati nedavno otvorenoj trgovini Sephora u Hong Kongu.

“Lansiranje proizvoda sada mora biti globalno da bi bili uspješni”, rekao je Arnault za Forbes u 2017.  “To zahtijeva i veća ulaganja. Ono što LVMH najbolje radi jest stvaranje poželjnih novih proizvoda i njihova prodaja širom svijeta.”