Ćosić za BiznisInfo: Lidl je zainteresovan za ulaganje u Istočnom Sarajevu

0

Nakon što je početkom ove godine objavljeno da je njemački trgovački lanac Lidl registrovao kompaniju u Bosni i Hercegovini počela su nagađanja o tome gdje bi mogli biti otvoreni njihovi prodajni objekti.

U pojedinim medijima pojavile su se nedavno informacije da bi njemački gigant poslovanje mogao započeti u Istočnom Sarajevu pa smo za komentar upitali gradonačelnika ovog grada Ljubišu Ćosića.

On nam je potvrdio da postoji interes njemačke kompanije za ulaganje u Istočnom Sarajevu.

– Ono što mi kao Gradska uprava znamo jeste da su ljudi koji su povezani sa „Lidlom” u BiH pokušali ostvariti kontakt sa nekoliko pravnih lica sa područja opština Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža kako bi na nekim od lokacija bio smješten ili distributivni centar ili jedan od prodajnih objekata „Lidla” – kazao je Ćosić za BiznisInfo.

Zainteresovani za ulaganje

S ciljem zaštite privatnosti ovih ljudi gradonačelnik Ćosić nam je kazao da nije u mogućnosti dati više detalja.

– U svakom slučaju, koliko mi znamo, bilo je kontakata i „Lidl” je bio zainteresovan za ulaganja u izgradnju ili distributivnog centra ili prodajnih objekata na području Istočnog Sarajeva – kazao je on.

Podsjetimo, kompanija Lidl osnovana je u Bosni i Hercegovini, nakon što je ovaj njemački gigant nedavno najavio ulazak na bh. tržište.

Početni kapital kompanije Lidl BH d.o.o. je skoro million maraka, tačnije 977.915 KM.

Kompanija trenutno aktivno radi na pronalaženju lokacija za svoje prodajne objekte.

D. Hadžić