Ćorluka će u hotel u Hrvatskoj uložiti 20 miliona eura

0

Petar Ćorluka, vlasnik kompanije Violeta i jedan od najbogatijih ljudi u BiH, planira uložiti 20 miliona eura u hotel “Hrvatska” u Baškim Vodama, koji će otvoriti 2020. godine.

Podsjetimo, Vlada Hrvatske u srijedu je donijela odluku o izboru Ćorlukine firme Marea Alta kao najpovoljnijeg ponuđača za kupovinu hotela Hrvatska, s ponuđenom cijenom od 46,13 miliona kuna (nešto više od 12 miliona KM).

– Sada slijedi izrada najboljeg idejnog rješenja za hotel kao i raspisivanje natječaja za izvođača radova, a prema prvim procjenama, u rekonstrukciju i obnovu hotela uložit ćemo oko 20 milijuna eura te planiramo otvoriti ga na početku sezone 2020. godine – kazao je Ćorluka za Slobodnu Dalmaciju.

Do početka ove sezone planira se započeti s pripremnim radovima, a Ćorluka ističe kako ga posebno veseli proširenje kapaciteta hotela koji se nikada nisu koristili, a to su kino, sale te vanjski i unutrašnji bazen čime će u “Hrvatskoj” boraviti gosti bolje platežne moći, ali za sada se još radi na ”ispitivanju” tržišta.

Informacijom prema kojoj je vlasnik ”Violete” kupio hotel “Hrvatsku” posebno je zadovoljan načelnik Josko Roščić.

– S gospodinom Ćorlukom sam već održao sastanak i prema prvim dojmovima riječ je o korektnom i vrlo ozbiljnom poduzetniku kojem je u interesu napredak Baške Vode. Ćorluka u hotelu namjerava zaposliti najmanje 40 djelatnika, a kako mi je prezentirao, “Hrvatska” bi mogla raditi tijekom cijele godine čime će ostvariti najmanje 50.000 noćenja – kaže Roščić.

Prodajom će hotel “Hrvatska”, koji je do sada imao dvije zvjezdice, biti kategoriziran na četiri plus.