Ćorluka zvanično kupio hotel u Hrvatskoj

0

Vlada Hrvatske danas je donijela odluku o izboru firme Marea Alta kao najpovoljnijeg ponuđača za kupovinu hotela Hrvatska u Baškoj vodi, s ponuđenom cijenom od 46,13 milijuna kuna (nešto više od 12 miliona KM).

Po riječima ministra državne imovine Gorana Marića, nakon prodaje hotel će biti preuređen na kategoriju 4 zvjezdice.

Marić je podsjetio da je Ministarstvo još 12. maja prošle godine objavilo tender za prodaju hotela Hrvatska po početnoj cijeni od 42,3 miliona kuna, na koji nije pristigla niti jedna ponuda.

Stoga je Vlada 13. septembra smanjila početnu cijenu na 35,9 miliona kuna, a 26. septembra je objavljen novi tender.

Na ponovljenom konkursu Ministarstvo državne imovine je 26. oktobra zaprimilo tri obvezujuće ponude.

Najviše je ponudila Marea Alta čiji je vlasnik hercegovački poduzetnik Petar Ćorluka (vlasnik Violete).

“Današnjom odlukom se hotel Hrvatska u Baškoj vodi prodaje firmi Marea Alta iz Makarske za iznos od 46,13 milijuna kuna”, istaknuo je Marić.

Kazao je da je hotel Hrvatska kategoriziran na 2 zvjezdice i lani nije bio u funkciji. 

Riječ je o hotelu u blizini mora i bivšoj vojnoj nekretnini, kategoriziranoj s dvije zvjezdice, koja je u funkciji i sezonski prima goste.

Hotel je smješten u centru Baške Vode, ima 136 smještajnih jedinica, od čega 128 soba i 8 apartmana. Ukupna mu je bruto površina 12.500 kvadratnih metara, a neto površina 8.956 kvadrata.

“Prodajom hotela Hrvatska biti će preuređen na kategoriju od 4 zvjezdice”, istaknuo je Marić.

Premijer Andrej Plenković ocijenio je da se time daje doprinos podizanju kvalitete turističke ponude u Baškoj vodi.

S time se složio i resorni ministar turizma Gari Cappelli, dodavši da ako će se ići u smjeru podizanja kvalitete, da će se i na području Makarske konačno pojaviti više dobrih i kvalitetnih objekata.

Na području Baške vode, naime, većina kapaciteta je u privatnom smještaju i potrebni su hoteli viših kategorija, istaknuo je, prenio je Poslovni dnevnik.