Central osiguranje realizovalo višemilionsku akviziciju

0

Central osiguranje d.d. je realiziralo višemilionsku akviziciju, odnosno kupovinu novog tehničkog pregleda u Bosanskoj Krupi.

Ovim ugovorom Central osiguranje d.d. i Testing centar d.o.o., potvrđuju svoju poziciju tržišnih lidera, kada su u pitanju polise osiguranja odgovornosti za motorna vozila, tehnički pregledi i drugi vidovi osiguranja.

– Vrlo jasna poslovna vizija, strateška ulaganja, stalna zapošljavanja i ulaganja u ljudske resurse, kao i stalni rast prihoda čine Central prepoznatljivim primjerom uspješnog poslovnog razvoja u Bosni i Hercegovini – naveli su iz Central osiguranja.

Više od 40 stanica tehničkog pregleda Testing centra i preko 130 poslovnica Central osiguranja čine razgranatu mrežu stanica tehničkih pregleda i poslovnica osiguranja po cijeloj Bosni i Hercegovini.

Iz Centrala i Testinga, poručuju da ovim potezom tehnički pregled u Bosanskoj Krupi postaje dio jedne od najvećih domaćih poslovnih grupacija.

Pored navedene akvizicije, Central osiguranje ima u planu za ovu, ali i naredne godine i dalje rasti i povećavati svoj tržišni potencijal novim višemilionskim ulaganjima.

Podsjetimo da je ASA grupacija nedavno postala većinski vlasnik Central osiguranja.