Čapljinska “Lasta” ponovno pokreće proizvodnju

0

Tvornica keksa i vafla Lasta Čapljina trebala bi od 1. septembra ponovno pokrenuti svoje pogne. Proteklih dana moglo se vidjeti radnike koji rade na uređenju okoliša i na čišćenju zgrade Uprave te proizvodnih pogona, doznao je to Čapljinski portal.

Proizvodnja u Lasti stala je krajem 2016. godine, kada je tadašnji direktor Ivan Raguž radnicima rekao kako se ide na kolektivni godišnji odmor.

Obustava proizvodnje obznanjena je 26. januara 2017. godine kada su radnici upućeni kućama, a od tada vrata tvornice stoje zaključana, a proizvodni pogoni su ugašeni.

Sve radnike “Laste”, ali i mnoge Čapljinke i Čapljince zasigurno će ovakva vijest obradovati. Stoga s nestrpljenjem očekuju da proizvodnja u nekadašnjem gigantu bivše države, koji je oduvijek simbol Čapljine, konačno počne.

Mogućnost obnove proizvodnje najavljuje i stečajna upraviteljica Behrija Huseinbegović, koja se specijalizirala za oživljavanje posrnulih firmi. Stečajna upraviteljica ističe da će se više znati nakon okončanja nastavka Skupštine vjerovnika, najavljenog za 22. avgust, prenio je Večernji list.