“Calzedonia” pokreće novu proizvodnju u Prijedoru

0

Italijanski konfekcionar “Calzedonia” najavio je danas da će, umjesto gradnje nove fabrike u prijedorskom Aerodromskom naselju, pokrenuti novu proizvodnu liniju u postojećem pogonu bivšeg “Tropika” u ovom gradu.

Direktor “Calzedonije” za BiH Francesco Ruffoli rekao je da se u bivšem “Tropiku” sada šiju ženske čarape, a da se objekat rekonstruiše bez obustave proizvodnje, te da se u roku od 20 do mjesec dana očekuju nove mašine za pokretanje nove proizvodnje.

“Nova proizvodnja će biti pidžame i majice za `Intimisimi` i `Tezenis`, što su dvije poznate robne marke unutar grupe `Calzedonia`”, izjavio je Ruffoli novinarima u Prijedoru nakon razgovora sa gradonačelnikom Milenkom Đakovićem.

On je naveo da je šivenje i bojenje čarapa koje je bilo planirano za Aerodromsko naselje pokrenuto u zemlji u kojoj je već postojala logistika za to, ali da je, s obzirom na efikasnost i predusretljivost Gradske uprave Prijedora i na ovdašnju dobru radnu snagu koja brzo i lako uči, donesena odluka o pokretanju nove proizvodnje u bivšem “Tropiku”.

“Tu mislimo da zaposlimo 500 do 600 ljudi. Trenutno radi 55 osoba i već smo inicirali tri osobe koje će se u Subotici obučavati za novu aktivnost, te se vratiti ovdje i obučavati druge. Namjera je da se zaposle novi ljudi do kraja godine i tokom 2020. zapošljavati i dalje”, istakao je Ruffoli.

Đaković je rekao da je sa Ruffolijem razgovarao o poslovnim planovima “Calzedonije” koji su se sada koncentrisali na pogon u bivšem “Tropiku”, čiji su sada vlasnici, te im nije potrebno zemljište u Aerodromskom naselju, gdje su prvobitno planirali da grade fabriku.

(Srna)