Čadež: U Londonu predstavljanje velikih investicionih potencijala

0

Zapadni Balkan prepoznat je kao region sa velikim investicionim potencijalom, što će biti predstavljeno u utorak, 18. juna, na konferenciji u Londonu, izjavio je danas predsjednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

Čadež je rekao da konferenciju u Londonu organizuju najugledniji međunarodni ekonomski dnevnik “Fajnanšel tajms” i Komorski investicioni foruma zapadnobalkanske šestorke /KIF/.

Prema njegovim riječima, “Fajnanšel tajms” je prepoznao region kao mjesto koje je već interesantno investitorima, a počinje da bude jedna od glavnih tačaka na evropskoj mapi finansijskih investitora narednih godina.

“Ovo je prvi put da zajedno sa `Fajnanšel tajmsom`, renomiranim medijom koji se bavi privrednim temama, u Londonu organizujemo promociju regiona kao investicione destinacije, ali i promociju uspešnih kompanija koje dolaze iz ovog regiona”, rekao je Čadež.

Na konferenciji će učestvovati predsjednik Evropske banke za obnovu i razvoj Suma Čakrabarti, generalni sekretar Savjeta za regionalnu saradnju Majlinda Bregu, kao i predstavnici brojnih međunarodnih finansijskih institucija.

Čadež je za Tanjug najavio da će na konferenciji biti premijeri Srbije, Sjeverne Makedonije i Albanije, ministri zemalja regiona, kao i privrednici.

“Biće prisutno više od 70 top menadžera, vlasnika najrenomiranijih fondova, finansijskih investitora koji žele da čuju šta region izdvaja od ostalih delova Evrope kada je u pitanju procena da možete za novac koji uložite sada zaradite više nego u bilo kom regionu narednih sedam godina”, objasnio je Čadež. (Srna)