Bratunac: Predstavljena nova proizvodna linija TRB-a

0

Rukovodstvo Tehničkog remonta Bratunac predstavilo je danas delegaciji Namibije novu liniju za proizvodnju municije koju su usvojili i instalisali vlastitim znanjem i sredstvima.

Generalni direktor Tehničkog remonta Bratunac Slavenko Ristić rekao je novinarima da je riječ o najprofitabilnijoj proizvodnoj liniji, a da su tehnologiju usvojili stručnjaci ovog preduzeća.

Ristić je istakao da je ovo jedna u nizu posjeta iz Namibije sa kojom ova firma ima dobru poslovnu saradnju koja omogućava pozitivno poslovanje, razvoj i povećanje broja zaposlenih, kao i nabavku novih mašina.

“Zahvaljujući našem poštovanju i blagovremenom izvršavanju ugovorenih obaveza sklapamo nove ugovore sa Namibijom, ali i drugim zemljama sa juga Afrike”, pojasnio je Ristić.

Foto: TRB

On je naglasio da su dosadašnji ugovori sa Namibijom i izvoz mašina za deminiranje i druge opreme i programa u tu zemlju omogućili sklapanje novih ugovora kako sa Namibijom tako i sa drugim afričkim zemljama, što obezbjeđuje dalji razvoj i uposlenost Tehničkog remonta u narednih deset godina.

Ristić je rekao da je vrijednost nove linije između 40 i 50 miliona eura u svijetu, a da su je oni usvojili za 30 odsto manji iznos.

Prema njegovim riječima, ova posjeta delegacije Namibije potvrđuje uspješnost dosadašnje saradnje i najavljuje sklapanja novih ugovora koji će omogućiti rast broja zaposlenih, kojih je trenutno 250, i zapošljavanje mladih iz Bratunca i okruženja, ali i susjedne Srbije.

Vođa namibijske delegacije, zamjenik ministra odbrane te zemlje Bili Muaninge rekao je da su zadovoljni dosadašnjom saradnjom sa Tehničkim remontom Bratunac i da su zainteresovani za transfer tehnologija i proizvodnih linija iz Republike Srpske u Namibiju. (Srna)