Bosanska Krupa: 100.000 KM za Poslovnu zonu „Vatreni mlin“

0

Danas je između načelnika Općine Bosanska Krupa Armina Halitovića i ministra privrede Unsko-sanskog kantona Samira Sedića, u prisustvu bosanskokrupskih vijećnika koji čine parlamentarnu većinu, potpisan ugovor o dodjeli grant sredstava za razvoj Poslovne zone „Vatreni mlin“ u iznosu od 100 hiljada KM.

Potpisivanje ugovora o dodjeli grant sredstava iz budžeta Unsko-sanskog kantona još je jedan korak do ostvarenja ovogodišnjih ciljeva u programu rada Općine Bosanska Krupa, a to su nove parcele, dovoljno velike i kompaktne koje će moći primiti potencijalne investitore, saopćeno je iz Općine.

Prostor „Vatrenog mlina“, poslovne zone koja ukupno ima 9 ha zemljišta a 3 ha na raspolaganju za nove investicije, trenutno se čisti, uklanjaju se stari i urušeni objekti što će Općinu Bosanska Krupa koštati 100 hiljada KM, a uporedo se izrađuje tehnička dokumentacija za regulacioni plan i internu infrastrukturu.

„Izražavam zadovoljstvo što je Vlada USK, odnosno Ministarstvo privrede USK, moj plan djelovanja „Program 8+“, u kojem se između ostalog nalazi uspostava i uređenje Poslovne zone „Vatreni mlin“, prepoznala kao privredno prosperitetan i što je izdvojila sredstva. Morat ću biti neskroman i možda pretenciozan, ali moram reći da je to Bosanska Krupa zaista i zaslužila. Nadam se da će sluha biti i u budućnosti. Mi radimo ono što je danas najteže, stvaramo uslove i dovodimo investitore koji otvaraju firme i zapošljavaju ljude“, kazao je načelnik Halitović.

Halitović je istakao i da će se dodatnih 100 hiljada KM naći kroz rebalans ovogodišnjeg budžeta Općine Bosanska Krupa što bi sa ovim već spomenutim sredstvima bilo dovoljno da se u ovoj godini uradi ono što je prioritetno kada je u pitanju „Vatreni mlin“, da se izgrade interne saobraćajnice, te priključci za vodu, struju i telefon.