Borba za tržište: Crvena jabuka umjesto Konzuma

0

Informacija koju je u subotu objavio BiznisInfo da kompanija Crvena jabuka otvara veliki supermarket u Kaknju, izazvala je mnogo pažnje u domaćoj javnosti.

Ova informacija je zanimljiva zbog činjenice da su osnivači Crvene jabuke vlasnici kompanije Tropic, koja je najveći maloprodajni lanac u RS, te da oni ovim kreću u osvajanje tržišta FBiH.

Tragom te vijesti, portal Kakanj-X danas je objavio dodatne informacije o dolasku Crvene jabuke u Kakanj. Prema pisanju ovog portala, market će biti smješten u tržnom centru Real, najvećem u ovom gradu.

U tom objektu se trenutno nalazi veliki Konzumov market koji se u oktobru zatvara.

Ovu informaciju za Kakanj-X je potvrdio Alen Memić, generalni direktor Re-Al Company.

– Nakon obavljenih razgovora sa predstavnicima brojnih lanaca koji su pokazali interesovanje za Real centar odlučili smo da Crvena jabuka dođe u Kakanj – rekao je on.

U Real centru trenutno egzistira maloprodajni trgovački lanac Konzum koji prema riječima Memića u oktobru odlazi, a njegovo mjesto zauzima upravo Crvena jabuka.

Real centar, u vlasništvu kompanije Re-Al company, na području Kaknja uspješno posluje već dvije godine a ovaj potez će zasigurno donijeti novi sjaj, do stotinu radnih mjesta i veliki izbor za kupce. Real trenutno ima preko dvije stotine uposlenih.

– Market Crvena jabuka sa radom u Real centru će početi početkom oktobra, trenutno vršimo pregovore sa više srednjoeuropskih brendova o dolasku u Real centar dok nekoliko njih zasigurno dolaze – kazao je Alen Memić, generalni direktor kompanije Re-Al company.

Na upit o kojim brendovima je riječ, Memić je kratko odgovorio:

– Zaista je rano govoriti o tome, ali ono što je sigurno da će Real centar doživjeti veliku ekspanziju u budućnosti – naglasio je.

Podsjetimo da je kompanija Tropictakođer  u pregovorima o kupovini trgovinskog lanca Mercator u BiH.