Boksit Milići: Skoro 4 miliona KM za nabavku opreme

0

U kompaniji “Boksit” iz Milića u toku je nabavka i isporuka značajnog kontingenta opreme, vrijedne 3.866.089 KM, koja se realizuje u okviru strategije razvoja i tekućeg godišnjeg plana, saopštila je danas Služba ovog preduzeća za odnose sa javnošću.

“Investicije se realizuju s ciljem povećanja produktivnosti i obima usluga u Sektoru saobraćaj, kao i radi uvođenja novih tehnologija i uštede energije u `Boksitovoj` Fabrici namještaja i masivnih ploča”, navedeno je u saopštenju.

Kreditom u iznosu od 2,3 miliona KM, u Fabrici namještaja i masivnih ploča biće nabavljeno osam sušara i parionica, te kotao, u vrijednosti od 951.180 KM, dok će u Sektoru saobraćaj biti investirano 1.211.420 KM u kupovinu jednog autobusa i dva minibusa, pet tegljača i pet “kiperki”.

U Sektoru saobraćaj do kraja marta biće isporučeno i pet tegljača sa cisternom za prevoz robe ne evropsko tržište, vrijednih 1.561.489 KM, koji će se plaćati putem lizinga.

Uz pomenutu opremu, “Boksit” će još 142.000 KM uložiti u nabavku dva viljuškara za Sektor rudarstvo i farmu koka nosilja, te agregat za struju.

“Da bi se navedena oprema stavila u funkciju biće potreban veći broj vozača i drugih rukovaoca”, navedeno je u saopštenju.