Boksit i Alumina potpisali petogodišnji kupoprodajni ugovor

0

Kompanija Boksit iz Milića i Fabrika Alumina iz Zvornika potpisali su petogodišnji ugovor o kupoprodaji rude boksita, kojim je predviđeno da Boksit zvorničkom preduzeću isporuči oko 1,5 miliona tona rude, što po tekućoj cijeni iznosi oko 120 miliona KM.

Iz Boksita je saopšteno da je time krunisana odlična saradnja Kompanije Boksit i Alumine, dva privredna subjekta koji su nosioci razvoja regije Birač i Republike Srpske.

“S obzirom da su u toku određene aktivnosti, vezano za imovinsko-pravni status Alumine, ugovorom je predviđeno da te promjene ne mogu dovesti u pitanje dugoročni ugovor, što je jako važno za Kompaniju Boksit, prije svega, kada je riječ o značajnim i dugoročnim ulaganjima u rudarsku proizvodnju”, navedeno je u saopštenju.

Iz Boksita dodaju da će vrijednost više desetina proizvoda, koje će fabrika praviti iz glinice, a nastale preradom rude boksita, višestruko uvećati taj iznos.

“Saradnja se odvija uspješno i u drugim oblastima, prije svega, kada je riječ o prevozu robe iz fabrike na evropsko tržište, u čemu je Kompanija Boksit dominantna, te pružanje zdravstvenih usluga zaposlenim u Alumini, kao što su sistematski pregledi i drugo”, saopštila je Boksitova Služba za odnose sa javnošću, prenosi agencija Srna.