BMW će voziti na pogon poduzetnika iz BiH

0

Riječ je o najvažnijem ugovoru do sada za ovu mladu kompaniju

Rimac Technology, proizvođač sistema za električne pogone i baterijske sisteme za globalne proizvođače automobila, sklopio je dugoročno partnerstvo s BMW Grupom.

Rimac Technology će razvijati i proizvoditi visokonaponske baterijske sisteme za vozila BMW Grupe koji će se koristiti u budućim generacijama modela predviđenim za drugu polovinu 2020-ih.

Kako je naveo osnivač Mate Rimac, ova saradnja označava ključan moment u rastu Rimac Technology te je jasan znak prelaza iz pružaoca proizvoda visokih performansi za modele u malim serijama u proizvođača s velikim kapacitetima za projekte poput ovog s BMW Grupom.

– Neprestanim rastom našeg poslovanja, uključujući i otvaranjem Rimac Kampusa, spremni smo isporučiti velike projekte za vodeće brendove u automobilskoj industriji. Projekt s BMW Grupom je jedan od prvih velikoserijskih za nas, no dogovaramo još mnoge slične poslove – istaknuo je Rimac.

Podsjetimo da je Rimac rođeni Bosanac, odnsono Livnjak, koji sada živi u Hrvatskoj.

No, vezan je za rodni kraj na čijem razvoju radi kroz fondaciju za razvoj poduzetništva Linnovate, ali kroz vlastitu kompaniju koju je ranije osnovao u Bosni i Hercegovini – Continental Adventure d.o.o., piše BiznisInfo.ba.