Bingo stigao u još jedan grad, posao za 50 radnika

0

Kompanija Bingo danas je bogatija za još jedan prodajni centar, ovoga puta u lijepom, srednjevijekovnom gradu Ključu.

Ovo je dvadeset prvi objekat na području Unsko-sanskog kantona, a 220. poslovnica u maloprodajnoj mreži.

U sklopu objekta koji je površine 4.500 kvadrata otvoren je hipermarket (2.500 m2), restoran kapaciteta 136 sjedećih mjesta, te igraonica. 

Dodatni komfor prilikom kupovine pruža i prostrani parking sa 210 parking mjesta.

– U proteklih šest mjeseci intenzivno smo radili na izgradnji i uređenju našeg prvog prodajnog centra u Ključu. Novi objekat je rezultat naše konstantne želje da niske cijene i iskustvo vrhunske kupovine donesemo u sve dijelove naše zemlje. Ovo je moderna trgovina sa odličnom ponudom artikala, naročito na svježim odjelima i mesnici, ali i na odjelima neprehrane. Uvijek smo se trudili da potrošači i partneri u lokalnim zajednicama dobiju dodatnu vrijednost, pa smo tako i ovdje u Ključu osigurali dostupnost asortimana lokalnih proizvođača koji su dobili priliku da svoje proizvode plasiraju na naše police. Nastavljamo sa ispunjavanjem strateških ciljeva, a to su između ostalog zadovoljni uposlenici, kupci i poslovni partneri, širenje maloprodajne mreže, te podrška domaćoj proizvodnji – istakao je Edin Ibrahimović, izvršni direktor za biznis operacije Binga.

U novom objektu je zaposleno 50 novih radnika, a u vremenu kada se privreda BiH bori za svako mjesto ovakve investicije su od posebnog značaja, naročito za lokalnu zajednicu.

Amir Hadžić, stručni savjetnik za pripremu i izradu razvojnih projekata, izrazio je zadovoljstvo zbog otvaranja Binga.

– Opština Ključ otvara vrata za sve ulagače koji su spremni investirati i doprinijeti razvoju opštine. Zahvaljujem menadžmentu Binga koji je prepoznao našu opštinu kao tržište i našao svoj poslovni interes. Mi se nadamo da će dolazak Binga biti okidač za dolazak i drugih velikih investitora. Otvaranjem ovog hipermarketa unapređen je kvalitet usluga, standard života i rada na području naše opštine. Lokacija Binga je idealna. Nalazi se pored magistralnog puta, nema alternativnih pravaca, i svako ko dolazi u Unsko-sanski kanton mora proći ovuda. Objekat je impresivan – rekao je Hadžić.

Kompanija Bingo zapošljava više od 9.000 ljudi u grupaciji, te u vlasništvu ima dvadeset drugih kompanija, od čega je deset proizvodnih.

Obzirom da je njihova primarna djelatnost trgovina, 220 maloprodajnih objekata čini ovu tuzlansku kompaniju liderom u sektoru retaila.

Sve se više orijentišu ka proizvodnji, kako bi kupcima pružili svježe i kvalitetne proizvode, poštujući svoju izvornu filozofiju domaćeg lanca trgovina koji pruža podršku privredi BiH.