Bijeljina organizuje besplatnu obuku za preduzetnike

0

Bijeljinska Gradska uprava, u saradnji sa Filijalom Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske i Fakultetom poslovne ekonomije Bijeljina – Univerzitet Istočno Sarajevo, pozvala je zainteresovane da se prijave za učešće u programu preduzetničke obuke, a rok za dostavljanje prijave sa pratećom dokumentacijom je 30. septembar.

Preduzetničku obuku će realizovati Fakultet poslovne ekonomije Bijeljina – Univerzitet Istočno Sarajevo kroz četiri modula – digitalna ekonomija, uslužni sektor i poslovanje preduzetnika, preduzetničke vještine i izrada biznis planova za preduzetnike, saopšteno je iz gradskog Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj.

Za 10 obučenih osoba po ovom javnom pozivu biće obezbijeđena podsticajna sredstva od 8.000 KM za registraciju i pokretanje sopstvenog biznisa i samozapošljavanje i mentorstvo Fakulteta poslovne ekonomije Bijeljina nad radom preduzeća.

Korisnici će biti odabrani na osnovu kvaliteta izrađenog biznis-plana i održivosti biznis ideje, a rezultati će biti objavljeni na zvaničnim internet stranicama grada Bijeljina, Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske i Fakulteta poslovne ekonomije Bijeljina.

Bijeljina

Na javni poziv se mogu prijaviti fizička lica koja ispunjavaju osnovne kriterijume – da su stariji od 18 godina, da posjeduju dokaz o stručnom obrazovanju. Podnosilac prijave mora imati prebivalište-boravište na području Bijeljine i treba da ima poslovnu ideju i želju da se bavi vlastitim biznisom.

Projekat “/NA/UČI I /ZA/RADI” predstavlja sistemski pristup svih relevantnih aktera na uspostavljanju funkcionalnog modela za povećavanje mogućnosti održivog zapošljavanja na prostoru grada Bijeljina u skladu sa potrebama privrede.

Dodatne informacije po ovom javnom pozivu mogu se dobiti u Gradskoj upravi Bijeljina – Odsjek za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije na brojeve telefona 055/233-159; 055/233-169; 055/233-132.