BiH dobija još jednu brzu cestu prema Hrvatskoj, gradnja počinje iduće godine

0

Predsjednik Vlade ZHK Predrag Čović otkrio bi kad bi se trebala početi raditi brza cesta Mostar – Široki Brijeg – Grude – granica RH, o kojoj se priča više od decenije.

– Najvažniji infrastrukturni projekt za nas je svakako brza cesta Mostar – Široki Brijeg – Grude – Imotski. Trenutno se radi na izvlašćivanju zemljišta na trasi te prometnice koja bi se trebala početi graditi sljedeće godine – rekao je za RTV Herceg-Bosne predsjednik Vlade Zapadnohercegovačkog kantona Predrag Čović.

Cestovna infrastruktura, uz demografske mjere, ključ je razvoja ovog katona.

Uz nju rekonstruira se i cesta Široki Brijeg – Ljubuški, preko Lipna i Hamzića, što je investicija vrijedna 1,2 miliona KM, te gradi regionalna cesta Široki Brijeg – Izbično – Korita, kazao je Čović.

Brza cesta Mostar – granica s Hrvatskom

Čović se, između ostaloga, dotaknuo i uvijek aktualne teme Duhanske stanice u Širokom Brijegu. Plan iskorištavanja derutnih objekata nekadašnje Duhanske stanice nedavno je usvojen nakon što je prošao javnu raspravu.

Brza cesta Mostar – granica s Hrvatskom

Kanton je izuzetno zainteresiran za izgradnju na tom području. Tu bi se trebala graditi nova osnovna škola, jedna zgrada u kojoj će biti uredi kantonalne vlade, kao i jedna zgrada za branitelje kao i zgrada Županijskog suda, kazao je Čović za RTV HB.