Bh. trgovački lanac zatvorio jedini objekat u Srbiji

0

Jedan od najvećih trgovačkih lanaca u Bosni i Hercegovini zatvorio je nedavno jedini maloprodajni objekat u Srbiji, piše specijalizirani portal Retailserbia.com.

Kort market svečano je otvoren u Novom Sadu krajem 2016. godine.

Objekat se prostirao na oko 800 m2 prodajne površine i potrošačima je svkodnevno nudio širok asortiman artikala. Prilikom otvaranja, predstavnici kompanije Fructa Trade u čijem se vlasništvu nalazi trgovački lanac najavili su velike planove za Srbiju i otvaranje više od 50 supermarketa, podsjeća portal.

Fructa Trade i Kort marketi uspješno nastavljaju svoju ekspanziju na teritoriji Bosne i Hercegovine i otvaraju nove maloprodajne objekte. Menadžment je i tokom prošle godine potvrdio da će i narednih godina doći do otvaranja novih supermarketa, kako u BiH, tako i u Srbiji.

Na upit portala Retail Serbia da li je kompanija potpuno povukla svoje poslovanje zatvaranjem marketa u Novom Sadu ili je u planu otvaranje u drugim gradovima, iz sjedišta Fructa Tradea nisu imali odgovor.

Prema podacima upisanim u APR (Agencija za privredne registre, op.pr.), Fructa Trade je i dalje aktivna kompanija u Srbiji.

KORT nastavlja širenje, 5. decembra otvara novi objekat