Bh. kompanije nastupit će na vodećem međunarodnom sajmu namještaja za djecu

0

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine organizira prvi grupni nastup bh. firmi na vodećem Međunarodnom sajmu namještaja i drugih proizvoda za djecu KIND + JUGEND 2024, koji će se održati u Kelnu (SR Njemačka), u periodu od 3-5. septembra 2024. godine.

Prošlogodišnje izdanje ovog sajma okupilo je 974 kompanije (preko 90 % izvan Njemačke), sajam je posjetilo oko 15.000 posjetilaca iz 113 zemalja, te veliki broj predstavnika medija. Više informacija o sajmu može se pronaći na linku https://www.kindundjugend.de/.

Ciljne grupe izlagača na štandu Bosne i Hercegovine su proizvođači i izvoznici sljedećih proizvoda za bebe i djecu:

– namještaja,
– tekstilnih proizvoda (posteljine i sl.) i odjeće,
– igračaka, te asesoara za djecu i dječije sobe.

Štand Bosne i Hercegovine imat će maksimalno 110 m2 i na njemu će izlagati 5-6 firmi koje ispune zahtjeve za učešće bh. kompanija navedene u pozivu i budu odabrane kroz proces selekcije, i to:

  • 2-3 izlagača iz sektora namještaja za bebe i djecu („nosioci štanda“) koji mogu aplicirati za pojedinačnu kvadraturu od minimalno 20 m2 do maksimalno 40 m2,
    • 2-3 izlagača kućnog tekstila, odjeće, igračaka i asesoara za bebe i djecu, koji mogu aplicirati za pojedinačnu kvadraturu od minimalno 10 m2 do maksimalno 20 m2.

Više informacija o uslovima za učešće, kao i procesu selekcije i troškova, potražite na stranici Vanjskotrgovinske komore BiH.