Bh. kompanije na studijskom putovanju u Italiji

0

Kao nastavak saradnje iz maja mjeseca, kada je bila organizovana trodnevna obuka domaćih kompanija kroz program Lab Innova South East Europe, Italijanska agencija za promociju izvoza ITA/ICE je u saradnji sa Vanjskotrgovinskom komorom BiH, organizovala studijsku posjetu sajmu mašina i tehnologije u prehrambenom sektoru CIBUSTEC.

Organizovana je i posjeta kompanijama iz italijanske regije Emilio-Rogmana: SIDEL S.p.a, Bertinelli (članica Parmigiano Reggiano konzorcija), ZAURINA S.p.a. i IPERCOOP.

Sajam CibusTec sa svojih 80 godina postojanja je jedan od najinovativnijih sajmova tehnologije hrane i pića.

Visoko specijalizovani događaj na jedinstvenoj lokaciji u pet sajamskih dvorana pružio je mogućnost da predstavnici bh. kompanija vide i da se upoznaju sa tehnologijama koje su vezane za transformaciju i automatizaciju, sisteme za pakovanje, sljedivost skladištenja, etiketiranje, tehnologije zaštite okoline, digitalnu robotiku, analize i laloratorijsku opremu.

Studijskoj posjeti su prisustvoavali predstavnici sljedećih bh. kompanija i udruženja: AS HOLDING Tešanj, Udruženje mljekara Republike Srpske, Poljoprivredno udruženje “Žena” Bratunac, ZZ GRAČANKA Gračanica, KATUN d.o.o. Donji Vakuf, Klaster 3 Tuzla, MLADEGS PAK d.o.o. Prnjavor, MULTI LAB d.o.o. Tuzla, OPZ INSIEME Bratunac, OPZ “MB FRUITS” Bratunac i Rasadnik Nešković Bratunac.