Bh. kompanije će izlagati na Međunarodnom sajmu podugovaranja u Švedskoj

0

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine organizira zajednički nastup bh. kompanija na prestižnom sajmu ELMIA Subcontractor koji će biti održan u periodu od 14 do 16.11.2023., u Jonkopingu, Švedska.

Elmia Subcontractor je vodeći događaj za podugovaranje za Sjevernu Evropu i najveći u Švedskoj.

Održava se svake godine u Jonkopingu i privlači hiljade posjetioca i izlagača iz cijelog svijeta. U sajamskom prostoru površine 34.000 m2, događaji i sastanci pružaju posjetiteljima, izlagačima i organizatorima mogućnost susrete i umrežavanja.

Smješten u Jonkopingu, u centru najnaseljenijeg područja, sajam je dobra prilika da se dobije pregled švedske industrije. Kao vodeći u svojoj vrsti, privlači sve kompanije povezane sa švedskom kooperantskom industrijom. Izlagači žele prikazati novosti o proizvodima i inovacije, što ga čini odličnim načinom za otkrivanje trendova i inspiraciju za nova rješenja, saopćeno je iz Vanjskotrgovinske komore BiH.

Ove godine, na štandu VTK BiH, površine 65 m2, koji se nalazi u Hali B broj štanda B06:110, bit će predstavljeno pet bh. kompanija: Kolektor Laktaši, Emerus Široki Brijeg, SIK Mostar, Bojo-Metal Kiseljak i My Components Sarajevo.

Više informacija o bh. kompanijama koje nastupaju na sajmu ELMIA Subcontractor možete naći u katalogu na sljedećem linku:
https://komorabih.ba/wp-content/uploads/2023/11/Katalog-ELMIA-2023.pdf.