Bh. firme dogovaraju poslove od milion eura

0

Bh. izlagači koji učestvuju na sajmu interijera i namještaja imm cologne 2019 u Kelnu, i ove godine imaju zapažen nastup i ostvaruju odlične rezultate.

U prva četiri dana sajma ostvareno je preko 170 kontakata, više od 1.000. 000 eura vrijednosti zahtjeva za ponudama i 25.000 eura vrijednosti narudžbi.

U organizaciji Vanjskotrgovinske komore BiH, na sajmu imm 2019 nastupa osam kompanija kao dio grupne postavke Bosne i Hercegovine.

Izlagači na grupnom štandu BiH su: Boksit Milići, Bosnian Beech Board Visoko, Domus Arredi Zenica, FEF Export Import Sarajevo, H.M.M. Gradačac, Lignacon Teslić, Malak Group podružnica Janj Donji Vakuf, te Senex Čelić.

Pored osam firmi sa grupnog štanda, na sajmu individualno izlaže još 10 bh. kompanija, što je do sada najbrojniji nastup kompanija iz Bosne i Hercegovine na ovom sajmu.

Ovo je deveti uzastopni nastup bh. namještajaca na pomenutom sajmu koji se, ovoga puta, realizira i uz finansijsku podršku Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, te USAID WHAM Projekta – Projekat razvoja radne snage i većeg pristupa tržištima Američke Agencije za međunarodni razvoj (USAID).