Bh. firma koja oprema zgrade po Berlinu otvorila novi pogon

0

Trenutno pripremaju pošiljku za stambene jedinice za Frankfurt

Ljubuška Portal grupa, iza koje stoje braća Blago i Anto Čotić, otvorila je novi pogon na Mostarskim vratima.

Riječ je o proširenju prostora ali i samog poslovanja firme koja se od 2018. godine bavi proizvodnjom pvc prozora i aluminijske stolarije. Već pet godina izvoze na tržište Evropske unije, zapošljavaju 30 ljudi, rade na velikim projektima a otkrili su tajnu svog uspješnog poslovanja.

Trenutno pripremamo pošiljku za stambene jedinice za Frankfurt, radimo dosta na njemačkom tržištu, opremamo stambene jedinice u Berlinu, od domaćeg područja možemo izdvojiti projekt opremanja Aerodroma Sarajevo. Godinama smo radili kako bismo ušli na njemačko tržište, uspjeli smo zahvaljujući trudom i zalaganjem, trebalo je ispuniti tražene standarde, uspjeli smo – kazali su Čotići za Radio Ljubuški.

Novi Haffnerov pogon za proizvodnju pvc otvora omogućio im je veću i bržu proizvodnju, no značajno je olakšanje i radnicima jer je lakše raditi, proces je automatiziran.

– Bez radnika se ne može ići naprijed, s obzirom na to da smo proširili prostor i proizvodnju planiramo nova zapošljavanja, trenutno imamo oglašena nova radna mjesta, uvjet je srednja stručna sprema, dodatne kvalifikacije ne tražimo naučit će sve ovdje – navode.

Uvjeti su dobro radno vrijeme, dobra radna atmosfera i dobra plaća naravno.

– Planiramo se proširivati, automatizirati i druge pogone, pogone za staklo i aluminij. Radimo na evropskom tržištu, sirovine i materijale nabavljamo iz Evrope, riječ je o visokokvalitetnim materijalima, nastavit ćemo raditi i pratiti zahtjeve europskog tržišta – navode oni.

Na pitanje kako je živjeti i raditi u Ljubuškom a poslovati na evropskom tržištu, Blago odgovara: „Može se živjeti i raditi u Ljubuškom, molitva, upornost i rad – rekao bih da je tu ključ uspjeha“.