Beograd: Počeo 59. Međunarodni sajam namještaja, opreme i unutrašnje dekoracije

0

Međunarodni sajam namještaja, opreme i unutrašnje dekoracije, 59. po redu, i prateća manifestacija, 59. Međunarodni sajam mašina i alata za drvnu industriju, otvoreni su danas u Beogradu, javlja Anadolu (AA).

Na Sajmu namještaja predstaviće se više od 120 izlagača iz Srbije, Turske, Bosne i Hercegovine, Italije, Njemačke, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Poljske, Kine i Slovenije.

Posjetioci će moći da vide proizvode visokog kvaliteta i dizajnirane komade svjetskog renomea a izlagački program Sajma namještaja objediniće sve segmente opremanja i uređenja enterijera, eksterijera, objekata različitih namjena, prateći stilove i potrebe savremenog čovjeka u životnom prostoru i radnom ambijentu, istakli su organizatori.

Na Sajmu namještaja biće promovisani dizajneri i umjetnici koji će prezentovati nove dizajnerske linije, koncepte i ideje za namještaj i enterijer, u programima kao što su “Design talks” i Izložba mladih dizajnera, koja predstavlja mlade i perspektivne autore, fakultete i škole.

Pored izložbenog dijela biće organizovana stručna predavanja, panel diskusije i radionica o trendovima u dizajnu enterijera, upotrebi određenih materijala ili tehnikama uređenja prostora.

Na Sajmu mašina i alata za drvnu industriju pored ostalog biće predstavljene mašine za sječenje, rendanje i oblikovanje drveta, materijali i repromaterijali koji se koriste u procesu obrade drveta, te dodatna oprema i alati.

Biće predstavljene najsavremenije mašine koje omogućavaju visoku preciznost primarne obrade drveta, izrade i završne obrade, kao i pilane, sušare i mehanički, električni i pneumatski alati, ali i softveri za projektovanje i upravljanje proizvodnjom, digitalna rješenja za optimizaciju procesa obrade drveta i automatizovane sisteme.

Sajam namještaja trajaće do 11. oktobra, a Sajam mašina i alata za drvnu industriju do 10. oktobra.