Banjaluka: Za nove javne projekte 12 miliona KM

0

Obveznice grada Banjaluke u vrijednosti od 12 miliona KM namijenjene za finansiranje velikih javnih projekata uspješno su plasirane putem Banjalučke berze, saopšteno je iz Gradske uprave.

Gradnja mosta u Srpskim toplicama: Jedan od projekata koji će biti finansiran obveznicam

Zamjenik gradonačelnika Srđan Amidžić izjavio je da je, uprkos poteškoćama izazvanim pandemijom virusa korona, potražnja za gradskim obveznicama bila 50 odsto veća od ponuđene količine, odnosno, iznosila je oko 20 miliona KM.

Amidžić je rekao da ovakavo interesovanje jasno ukazuje da, bez obzira na aktuelnu krizu, investitori imaju veliko povjerenje u gradske finansije.

Iz Gradske uprave navode da će ovim novcem, između ostalog, biti finansirana izgradnja i opremanje vrtića, sportskih dvorana i sportskih terena na više lokacija u gradu, društvenog doma, novog mosta u Srpskim toplicama, te više saobraćajnica.

On je naglasio da gradska administracija i u uslovima pandemije virusa korona nastavlja sa realizacijom planiranih projekata, s ciljem povećanja kvaliteta života sugrađana, ali i podsticanja privredne aktivnosti.

“Opredjeljenje Grada je da se, uprkos aktuelnoj krizi, svi planirani projekti realizuju u skladu sa usvojenim programima i planiranom dinamikom”, rekao je Amidžić.