Balans plus jogurti za pacijente u Sarajevu i Banjaluci

0

Kompanija “Mlijekoprodukt” d.o.o. iz Kozarske Dubice, koja posluje u okviru najveće regionalne kompanije za proizvodnju mlijeka i mliječnih proizvoda – “Imleka”, donirala je jogurt Balans plus odjeljenjima za gastroenterologiju Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu i Univerzitetskog kliničkog centra RS u Banjaluci.

Balans plus ima klinički dokazano pozitivno dejstvo na probavu, a “Mlijekoprodukt” je obezbijedio značajne količine jogurta za pacijente spomenutih zdravstvenih ustanova.

Prirodni probiotici koji se nalaze u jogurtu Balans plus od velike važnosti za dobru probavu Šef Odjeljenja gastroenterohepatologije Interne klinike Univerzitetskog kliničkog centra u Banjaluci, gastroenterohepatolog prim. dr Aleksandar Dobrovoljski rekao je da su prirodni probiotici koji se nalaze u jogurtu Balans plus od velike važnosti za dobru probavu i regulisanje probavnih smetnji.

“Značajno mjesto u lancu pravilne ishrane zauzima unos dobrih – probiotičkih bakterija koje imaju blagotvorno dejstvo na sam digestivni trakt i tim na cjelokupni organizam, a koje se nalaze u mliječnim proizvodima kao što je jogurt Balans plus”, naglasio je dr Dobrovoljski.

“Pozitivna dejstva Balans plus proizvoda na ljudski organizam dokazala je klinička studija sprovedena na Kliničko-bolničkom centru Bežanijska kosa. Studijom je ustanovljeno da primjenom Balans plus jogurta dolazi do poboljšanja kliničke slike osoba sa poremećajima digestivnog sistema, već nakon sedam dana svakodnevne primjene ovog fermentisanog mliječnog proizvoda”, poručio je Vlado Sandić, marketing menadžer “Mlijekoprodukta”.