Aston Martin predstavlja svoj prvi SUV, opremljen u Srebrenici

0

DBX, prvi SUV proizvođača automobila Aston Martin biće predstavljen 20. novembra u Pekingu a britanska kompanija pokazala je prvom zvaničnom fotografijom kako će njegova unutrašnjost izgledati.

Unutrašnjost vozila luksuzom i velikom količinom kože utjelovljuje spoj udobnosti i bogatstva karakterističan za ovu kompaniju.

Kožna laminacija na sjedištima i plastičnim komponentama u automobilu koji će u Americi koštati 189.900 dolara a u Njemačkoj 193.500 eura, rađena je u kompaniji Prevent Components u Srebrenici.

Radi o projektu koji su uposlenici bh. kompanije u saradnji sa inžinjerima iz Aston Martina razvijali proteklih godinu dana.

Ranije objavljeno: Komponente za prvo SUV vozilo Aston Martina proizvodit će se u BiH

„Zadovoljstvo nam je konačno predstaviti izgled komponenti na kojima smo radili zajedno sa timom Aston Martina proteklih godinu dana“, objavili su danas iz kompanije Prevent CEE.

Inače, ovaj automobil će pokretati 4,0 litarski biturbo V8 motor koji razvija 542 KS. Kako je najavljeno iz kompanije, DBX je jedan od najvažnijih modela u istoriji britanske kompanije i početak nove ere sa novim menadžmentom na čelu.