ASA Banka Naša i snažna objavila ponudu za preuzimanje Bamcarda

0

ASA Banka Naša i snažna d.d. Sarajevo objavila je ponudu za preuzimanje firme Bamcard koja se bavi kartičnim poslovanjem, izvještava BiznisInfo.ba.

Ponuđač je vlasnik 8.870 dionica Bamcarda odnosno udjela od 20 posto. ASA Banka d.d. Sarajevo ima 4.256 dionica odnosno 9,6 posto. Ove dvije banke u zajedničkom djelovanju imaju 29,6 posto dionica Bamcarda.

Ponuda za preuzimanje se odnosi na preostalih 31.155, odnosno oko 70,4 posto dionica.

Ponuđena cijena po jednoj dionici iznosi 155,20 KM, odnosno oko 282 posto od nominalne vrijednosti dionice. Nominalna vrijednost dionice je 55 KM. Rok važenja ove ponude iznosi 28 dana.

Ponuda za preuzimanje neće utjecati na dosadašnje planove poslovanja Bamcarda, odnosno na politiku zapošljavanja i ravnopravni status zaposlenika ciljnog društva i podnudioca.

Ponud za preuzimanje, osim u pravcu daljeg jačanja i razvoja, neće utjecati na promjenu poslovanja ciljnog društva (Bamcard).

Osmišljenom politikom upravljanja želi se postići razvoj i unapređenje poslovnih procesa, inovacije u cilju proširenja tržišnog djelovanja i učešća kroz nove investicije, sve u svrhu povećanja efikasnosti poslovanja.

Podsjetimo, krajem avgusta je turska Ziraat banka prodala udio od 20 posto u Bamcardu za oko 1,4 miliona KM. Dionice je kupila ASA Banka Naša i snažna Sarajevo.

Bamcard d.d. Sarajevo je prvi i jedini procesni centar u Bosni i Hercegovini koji pruža potpunu podršku kartičnom poslovanju bankama.

Najveći vlasnik kompanije je Qenta Technologies Group iz Luksemburga koja je u januaru prošle godine preuzela većinski udio. Oni drže nešto manje od 70 posto dionica.