Amerikanac Brad Keywell Svjetski poduzetnik godine

0

Čelni čovjek kompanije Uptake Technologies Inc., američki poduzetnik Brad Keywell, proglašen je novim EY Svjetskim poduzetnikom godine.

Keywell je titulu osvojio u konkurenciji 57 nacionalnih pobjednika iz 47 zemalja svijeta i tako postao devetnaesti poduzetnik kojem je kroz program revizorsko-konsultantske kompanije EY pripala titula najboljeg svjetskog poduzetnika.

Brad Keywell, nakon što je uspješno pokrenuo šest kompanija, godine 2014. je osnovao Uptake Technologies Inc.

Bave se osmišljavanjem softvera za prediktivnu analitiku, a danas sarađuju sa desecima industrijskih kompanija kojima pomažu odrediti kada neki dio opreme ne funkcionira ili će se pokvariti.

Na inovativan način analiziraju podatke iz senzora na industrijskim mašinama i opremi, a zatim koriste znanstvene modele za predviđanje problema prije nego se pojavi.

Predviđanjem potencijalnih kriznih tačaka u procesu, Uptake svojom analitikom poboljšava produktivnost i učinkovitost te upotrebom umjetne inteligencije izravno stvaraju poslovnu vrijednost.

Od svog osnivanja, Uptake Technologies, Inc. narastao je s 50 na 750 ljudi i postao najbrži start-up procijenjene vrijednosti od 2 milijarde dolara.