Ambasadorica Austrije posjetila ASA Prevent grupaciju

0

Razvoj zdravstvenog i finansijskog sektora i nastavku ulaganja u izvozno orijentirane industrije.

Ambasadorica Austrije u BiH, Dr. Ulrike Hartmann u pratnji savjetnika za ekonomske odnose Austrijske ambasade Andreasa Meindla, posjetila je danas sjedište ASA Prevent grupacije u Sarajevu gdje se sastala sa predstavnicima menadžmenta ove kompanije. 

Tokom posjete, Ambasadorica je imala priliku saznati više o globalnom prisustvu Grupacije, razvojnim planovima i novim investicijama.

Konkretno, razgovaralo se o daljem razvoju zdravstvenog i finansijskog sektora, kao i nastavku ulaganja u izvozno orijentirane industrije. Predstavljene su prednosti i barijere poslovanja u Bosni i Hercegovini, kada je u pitanju saradnja sa institucijama i opća poslovna klima.

Također, istaknut je značajan doprinos ASA Prevent grupacije razvoju bh. privrede i unapređenju društvenog standarda, posebno kada je u pitanju zapošljavanje i izvoz.

Ambasadorica Hartmann je  izrazila zadovoljstvo društveno odgovornim djelovanjem Grupacije i projektima Fondacije Hastor, te istakla da ovakve kompanije nude primjer dobre prakse poduzetničke vizije koja treba da bude motiv novim investitorima.

Ambasadorica je tokom izlaganja naglasila važnost ulaganja i zapošljavanja mladih kako bi se zadržali u Bosni i Hercegovini i učestvovali u njenoj izgradnji i napretku.

Predstavnici ASA Prevent grupacija iskazali su zahvalnost na intenzivnoj saradnji sa Ambasadom Austrije u Bosni i Hercegovini, te bliskom saradnjom sa Austrijskom razvojnom bankom na projektima izgradnje fabrike za proizvodnju obuće u Bugojnu i pogona za proizvodnju plastike u Goraždu, kao i potencijalnoj saradnji na novim razvojnim projektima ASA Prevent grupacije.