Amazon u Londonu otvorio frizerski salon

0

Američki div e-trgovine Amazon objavio je danas da planira da otvori svoj prvi frizerski salon u istočnom Londonu, nastavljajući tako da istražuje nove smjerove poslovnog razvoja i promoviše neke predmete koje prodaje na svojoj platformi.

Frizerski salon Amazon, kako je navedeno, prostirat će se na dva sprata u jednoj zgradi u Spajtfildsu, modernom kvartu u blizini londonskog Sitija, koji je poznat po tržnim centrima i restoranima, a bit će otvoren sedam dana u sedmici, prenosi CNBC.

Prostor od 1.500 kvadratnih metara, udaljen manje od pet minuta hoda od amazonovog sjedišta u Velikoj Britaniji, dovoljan je za oko 5.000 ljudi, a u početku će biti otvoren samo za zaposlene u Amazonu.

Ostali građani će moći da rezervišu termine tokom “nadolazećih sedmica” putem telefonskih poziva, e-maila ili posetom salona, prenosi portal bankar.me.

Otvaranje salona dolazi u trenutku kada velik broj stanovnika Velike Britanije ima poteškoća u zakazivanju termina kod frizera zbog prebukiranih termina, jer su saloni već dugo zatvoreni zbog lockdowna.