Amazon gradi veliki distributivni centar u Austriji

0

Distribucijski centar Amazona, koji je izazvao ogromne kontroverze u Grazu i koji je naposljetku otkazan, sada se gradi u Premstättenu, južnije od Graza. Centar će se nalaziti u blizini izlaza Kalsdorf s Pyhrnautobahna (A9).

Internetski trgovac prvotno je planirao svoj distribucijski centar i višeetažno parkiralište u okrugu Liebenau u Grazu i već je podnio odgovarajuće zahtjeve gradu Grazu. No, lokalno stanovništvo brzo se počelo opirati – bojali su se masovnog prometa zbog brojnih vozila.

Naposljetku, Amazon je povukao sve prijave i tražio novu lokaciju. Lokacija će biti Premstättenu. Sljedeći tjedan, u srijedu, gradilište će otvoriti gradonačelnik Matthias Pokorn (ÖVP) i regionalna menadžerica Amazon Logistics Miriam Enzi.

Distribucijski centar, uključujući višeetažno parkiralište sa 671 parkirnim mjestom, razvija VGP grupa, europski pružatelj logističkih i komercijalnih nekretnina, a detalji će biti predstavljeni sljedeći tjedan. U svakom slučaju, završetak je planiran za studeni 2023. godine, navodi se u pozivu na otvorenje gradilišta u utorak, prenio je kroativ.at.