AMA Adriatic će u Ilijašu graditi novu proizvodnu halu

0

Bosansko-italijanska kompanija AMA ADRIATIC DOO gradiće sljedeće godine u Ilijašu novu proizvodnu halu na površini od 2.500 metara kvadratnih.

Tim povodom predstavnici kompanije održali su sastanak sa općinskom administracijom predvođenom načelnikom Općine Ilijaš Akifom Fazlićem. Na sastanku je razgovarano o mogućim proširanjima kapaciteta kompanije AMA Adriatic unutar industrijske zone Luke, u kontekstu rješavanja imovinsko – pravnih odnosa na novim parcelama na kojima bi kompanija AMA Adriatic gradila novu proizvodnu halu.

Realizacijom investicije obezbijedit će se 50 novih radnih mjesta. Kako je nakon sastanka saopćeno iz Općine, ukoliko se blagovremeno riješe imovinsko – pravni odnosi, početak investicije očekuje se početkom naredne godine.

AMA Adratic je kompanija koja trenutno zapošljava 155 radnika, a proizvodnja je organizirana na 4.500 m². Kompanija proizvodi hidraulične cilindre, sjedišta za radne mašine, a sklapaju i elektrokablove za radne mašine.

U pitanju je bosansko – italijanska kompanija koja je osnovana 2008. godine. Dio je grupacije Gruppo AMA S.p.A. Italija koja zapošljava preko 1.000 radnika u 12 fabrika u Italiji i 30 filijala u svijetu.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Agencije za  unapređenje stranih investicija u Bosni i Hercegovini i Ministarstva privrede Kantona Sarajevo.