Alpro pustio u probni rad novi pogon vrijedan 1,2 miliona KM

0

U vlaseničkom preduzeću “Alpro” danas je sa probnim radom počeo pogon plastifikacije aluminijumskih profila, vrijedan 1.200.000 KM.

Kako je ranije najavljeno, ovom investicijom izvršena je zamjena pogona plastifikacije, jer je dosadašnji pogon, koji je izgrađen 1998. godine, bio tehnološki i ekonomski prevaziđen. Novi pogon ima veće proizvodne kapacitete i bolje tehničke performanse.

“Vrijeme promjene boje u novom pogonu je maksimalno 10 minuta, a kapacitet proizvodnje biće do 1.200 kilograma po satu. U ranijem pogonu period promjene boje trajao je do tri sata, a kapacitet je bio od 200 do 300 kilograma po satu”, istakao je direktor preduzeća “Alpro” Vladan Nastić.

On je danas novinarima kazao da je ova godina prelomna za to preduzeće i da je “Alpro” konačno krenuo uzlaznom poslovnom putanjom.

Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević novinarima je danas kazao da je zadovoljstvo posjetiti najaču firmu u Vlasenici, koja godinama važi za jednu od najuspješnijih u regiji i Republici Srpskoj.

“Ovdje se realizuju nove investicije, što znači da je je opredjeljenje ove kompanije za budućnost. Kao načelnik opštine dajem im apsolutnu podršku u onome što rade i planiraju”, rekao je Kraljević.

Preduzeće je danas posjetio i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik koji je izjavio da je zahvalan vlasnicima, menadžmentu i radnicima te firme što su u teškim vremenima izdržali sva iskušenja i bilježe dobre poslovne rezulatate. Dodik je izrazio zahvalnost i grčkim vlasnicima i partnerima koji su ulagali i napor i novac u nove proizvodne linije u “Alpru”.

Od 2004. godine “Alpro” posluje u okviru “Alumil grupacije” koja je jedan od najvećih proizvođača arhitektonskih aluminijumskih profila u jugoistočnoj Evropi. Zapošljava 116 radnika i izvozi i na svjetsko tržište.

Simobolično, puštanje u rad novog pogona dešava se tačno 20 godina nakon početka rada prve Alprove plastifikacije.

Srna / BiznisInfo