“Alpro” primjer uspješnog ulaganja grčkih investitora

0

Ambasador Grčke u BiH Georgios Iliopulos izjavio je danas u Vlasenici da je preduzeće za proizvodnju aluminijumskih profila “Alpro” jedan od primjera uspješnih ulaganja grčkih investitora u BiH, te da će Grčka i dalje slijediti takvu investicionu politiku.

“Direktoru smo rekli da je Ambasada tu da pomogne i uvijek ćemo biti u bliskim kontaktima sa našim partnerima”, rekao je Iliopulos novinarima nakon posjete ovom preduzeću.

Generalni direktor preduzeća Vladan Nastić rekao je da je današnja posjeta za vlasenički “Alpro” i “Alumil grupaciju”, u okviru koje posluje, od velikog značaja, jer grčka država stoji iza svojih investitora gdje god oni bili i nastoji da pomogne u dovođenju novih.

“Dogovoreno je da se, pošto ima mnogo investitora na nivou EU, formira klub investitora EU preko kojeg ćemo kanalisati naša iskustva i potrebe sa ciljem unapređenja poslovanja u Republici Srpskoj i BiH”, rekao je Nastić.

U okviru delegacije grčkih zvaničnika u Vlasenici je danas boravio i ataše za ekonomske poslove Ambasade Grčke u BiH Leonidas Papakonstantinidis.

Vlasenički “Alpro” danas je jedna od vodećih kompanija u proizvodnji arhitektonskih profila na prostorima bivše Jugoslavije.

Firma zapošljava oko 140 radnika i nosilac je razvoja opštine Vlasenica i regije Birač.

“Alpro” posluje u okviru grčke “Alumil grupacije”, koja je vodeći proizvođač sistema aluminijumskih profila u jugoistočnoj Evropi.

 

Srna