Air Serbia počinje letjeti za Čikago, lakša veza i za Sarajevo sa SAD-om

0

Air Serbia uspostavit će direktne letove između Beograda i Čikaga počev od 17. maja 2023. godine i tako nastaviti da širi svoje poslovanje na tržištu Sjedinjenih Američkih Država.

Nakon više od 30 godina pauze, srbijanska nacionalna avio-kompanija ponovo uspostavlja saobraćaj do čuvenog “Vjetrovitog grada”, navedeno je u saopštenju.

Do 11. juna letovi će se obavljati dva puta sedmično, srijedom i subotom, dok će se od 12. juna letovi između Beograda i Čikaga obavljati tri puta sedmično i to ponedjeljkom, sriujedom i subotom.

Letovi će trajati oko 11 sati i obavljat će se avionima Airbus A330 iz dugolinijske flote.

Ponovnim pokretanjem letova na ovoj ruti, Air Serbia će, preko Beograda, omogućiti dobre konekcije između Čikaga i drugih gradova u svojoj mreži, kao što su Atina, Beč, Berlin, Bolonja, Bukurešt, Dubrovnik, Istanbul, Larnaka, Ljubljana, Prag, Pula, Podgorica, Rim, Sarajevo, Skoplje, Sofija, Tivat, Venecija, Zagreb i drugi.

S druge strane, zahvaljujući međulinijskoj (interline) saradnji sa kompanijama JetBlu i American Airlines, Air Serbia će moći da ponudi bolju povezanost i putnicima koji iz Čikaga i Njujorka nastavljaju putovanja ka drugim tačkama u okviru Sjeverne Amerike.