Air Montenegro nabavlja Airbus A320

0

U cilju dočekivanja ljetnje sezone u punom kapacitetu Air Montenegro proširuje flotu avionom Airbus A320, saopšteno je iz kompanije.

Kompanija je 16. oktobra raspisala javni poziv za najam aviona za predstojeću ljetnju sezonu, a danas je potpisan i Ugovor o zakupu između nacionalnog avio-prevoznika Air Montenegro i hrvatske kompanije Trade Air.

Riječ je o evropskom operatoru, sa značajnim referencama u oblasti pružanja ACMI usluga (iznajmljivanje aviona, posade, održavanja i osiguranja) i charter saobraćaju.

Avion, kapaciteta 180 sjedišta u dualnoj konfiguraciji biznis i ekonomske klase, je iznajmljen u wet lease, odnosno, sa posadom. Airbus A320 kompanije Trade Air će biti angažovan u periodu ljetnje IATA sezone, počev od 01. aprila do 31. oktobra 2024. godine, na destinacijama sa kojih se očekuje povećana tražnja putnika za Crnom Gorom kao turističkom destinacijom.

Riječ je o destinacijama u redovnom saobraćaju kompanije u Francuskoj: Pariz, Nant, Lion, kao i u Turskoj za Istanbul, dok su u charter saobraćaju planirani letovi ka nizu destinacija u Evropi i Bliskom istoku.

Uključivanje pomenutog aviona u saobraćaj kompanije Air Montenegro će doprinijeti povezivanju Crne Gore sa svijetom i ostvarivanju povoljnih rezultata ukupne turističke privrede zemlje, prenio je Investitor.me.