“Agrovisočnik” započeo proizvodnju kozjeg sira

0

Farma koza “Agrovisočnik” u Lipovicama kod Lopara počela je sa proizvodnjom kozjeg sira.

Miloš Bošković, koji je u navedenoj farmi partner u poslu zajedno sa Vasom Vasićem, kaže da se sa proizvodnjom kozjeg sira krenulo u kućnoj radinosti dok se ne završi fabrika sira, za koju su izgrađeni temelji i koja bi sa radom trebala početi krajem proljeća naredne godine.

“Imamo odličnu sirovinu, mlijeko sa naše farme je vrhunskog kvaliteta i počeli smo proizvoditi sireve koji su nam pogodni za tehnološki proces koji možemo sada da uradimo”, rekao je Bošković.

On je naveo da se sir iz salamure proizvodi u različitim formatima u koji se dodaju maslinovo ulje, nana, origano i drugi začini koje kupci vole.

“Kupcima prilagođavamo i pakovanje, tako da imamo manja i veća pakovanja, koja se za sada mogu naći u prodavnicama i ugostiteljskim objektima u bližoj okolini”, dodao je Bošković.

Bošković i Vasić su danas posjetili načelnika opštine Lopare Radu Savića i upoznali ga sa proizvodima farme “Agrovisočnik” i planovima za njen rad u narednom periodu.

Načelnik Savić je izrazio zahvalnost Vasi Vasiću i Milošu Boškoviću na uloženom trudu i sredstvima, koji su doveli do realizacije proizvodnje kozjeg sira i dodao da je ovo odličan primjer kako dijaspora ulaže u rodni kraj.