6 znakova koji govore da nikada nećete biti bogati

0

Suprotno uvriježenom mišljenju, milioner Stiv Zibold smatra da svi imamo jednake mogućnosti da postanemo bogati.

Ali, postoji šest stvari koje pokazuju jeste li uopšte ‘materijal’ za bogataša

Previše ste orijentisani na štednju, a ne na zaradu

Štednja je ključna za građenje bogatstva, ali nemojte zaboraviti da morate i zarađivati. Uostalom, da biste zaradili, morate nešto i da potrošite.

Niste još niti počeli investirati

Jedan od najefikasnijih načina da zaradite novac je da ga investirate. Što ranije počnete, to bolje. Milioneri godišnje ulažu 20 odsto svog godišnjeg prihoda, i koliko su bogati ne zavisi od toga koliko će zaraditi, već kako će i gdje investirati svoj novac.

Zadovoljni ste sa fiksnom platom

Ljudima je uglavnom najvažnije da imaju stalni ugovor i fiksnu platu, ali bogataši uvijek biraju da budu plaćeni po rezultatu svog rada i uglavnom su samozaposleni. Nije da ima nešto loše u fiksnoj plati, ali ona je najčešće najsporiji put do bogatstva, dok je vlastiti posao uvijek puno brži način za boljom i većom zaradom.

Kupujete ono što ne možete da priuštite

Čak ni najveći bogataši od svoje prve zarade ne kupuju luksuzne aute, već čekaju da se njihovo bogatstvo udvostruči ili utrostruči pa tek onda počinju trošiti ‘na veliko’, navodi Business Insider.

Izađite iz zone komfora

Ako želite biti uspješni i bogati ponekad morate rizikovati.

Ne znate šta ćete s novcem

Koliko god zaradili, morate imate neki plan što želite s tim novcem. Bogati ljudi tačno znaju zašto šta žele i kako do toga doći.