Radovi na hotelu Hilton stagniraju

0

Mediji su krajem avgusta javili da je u blizini Katedrale Srca Isusova, u centru Sarajeva, konačno počela gradnja luksuznog hotela Hilton, što bi trebala biti investicija od deset miliona eura.

Papirologija je dugo vremena kočila početak radova, a nakon što su mašine krajem avgusta izašle na teren, činilo se da su svi problemi riješeni i da će Sarajevo konačno dobiti ovaj luksuzni objekat.

No, slike sa gradilišta pokazuju da skoro ništa nije urađeno za mjesec dana, jer je stanje gotovo identično onome s kraja avgusta. Nakon što je tada iskopana rupa duboka nekoliko metara, ništa više od toga nije urađeno.

Fotografija nastala krajem avgusta

Formiranjem gradilišta skoro u potpunosti je zazuzeto šetalište s jedne strane Katedrale, pa bi investitor morao požuriti s radovima.

Stanje na gradilištu na kraju septembra

Investitor projekta je turski biznismen Fatih Kol. Kako je ranije najavljeno, hotel bi trebao sadržavati 56 soba i garaže na pet etaža. Za nadati se da će se radovi ubrzati jer ovim tempom hotel neće biti izgrađen ni za nekoliko godina. Investitor nije odgovorio na upit zbog čega radovi stagniraju.