4 najveća mita o celulitu koje morate odmah zaboraviti

0

Celulit, odnosno rupice i nepravilnosti na koži mrzi svaka žena, a odlazak na plažu i skidanje u kupaći kostim vlasnicama je narančine kore prava noćna mora.

Želite li se riješiti omraženog celulita prvo morate zaboraviti na 4 najčešća mita u koji mnoge žene čvrsto vjeruju.

  1. Celulita se možete riješiti tek utrljavajući anticelulitne kreme.

Koliko god vam proizvođači kozmetike protiv celulita obećavali vrhunske rezultate riječ je samo o prividu koji nema nikakvog dugoročnog i dubljeg učinka. Kreme mogu vrlo uspješno nahraniti kožu i učiniti je glatkom i zategnutom, ali celulit je dubinski problem i riječ je o tkivu na koje kreme nemaju baš nikakav utjecaj.

  1. Skupi tretmani i Spa ponude mogu garantirati rezulta.

Super ponude paketa često bolnih i nelagodnih tretmana sve su češće no i u ovoj je situaciji često riječ samo o tek jednom koraku u rješavanju celulita. Riječ je o površinskom zaglađivanju kože i drenaži koja nije rješenje već samo kamuflaža koja ne traje vječno.

  1. Udubine poput narančine kore zvane celulit su genetsko nasljeđe od vaše majke.

Iako će se mnoge žene samo nasmijati riječ je o vrlo popularnom mitu u koji mnogi vjeruju, no naravno, to nije istina. Ako majka i kći imaju isti problem koji se veže za narančinu koru najčešće je problem u nedostatku tijelovježbe, poslu koji rade i prehrani, a ne o genima.

  1. Celulit vam ostaje do kraja života i ne možete ga se riješiti u bilo kojoj životnoj dobi.

S obzirom da celulit dolazi s opuštenim mišićima ovaj problem se može ublažiti i riješiti u bilo kojoj životnoj dobi. Hodanje, trčanje, vožnja bicikla ili drugi oblici tjelovježbe za jačanje mišića stražnjice i bedara mogu riješiti ovaj problem. Isto vrijedi i za pravilnu i šarenu prehranu, a na vama je da budete uporne i dosljedne u uklanjanju celulita.