Do 2021. niče IKEA retail park u Srbiji

0

Direktor kompanije IKEA za jugoistočnu Evropu Vladislav Lalić izjavio je u petak (9. marta 2018. godine) u Danu uživo TV N1 da je zadovoljan dosadašnjim poslovanjem u Srbiji i naveo da je robnu kuću dosad posjetilo milion i dvjesta hiljada ljudi.

Lalić kaže da u toj švedskoj kompaniji imaju poverenje u razvoj srpske ekonomije i da stoga žele dodatno da investiraju, najavivši izgradnju retail parka u naredne dvije do dvije i po godine.

On procjenjuje da će investicija biti vrijednosti do 50 miliona eura, a da bi bilo zaposleno između 350 i 400 ljudi.

Ne bih o tome licitirao, konačna odluka još nije donijeta iako sve djeluje vrlo obećavajuće. Predstoji nam i put koji se tiče nabavljanja svih neophodnih dozvola – kaže on.

Lalić podsjeća da je u inicijalnim planovima predviđena izgradnja druge robne kuće IKEA u Beogradu i tvrdi da od tog plana nisu odustali.

– Nije tajna da gledamo lokaciju, to bi bio potez prema aerodrumu Beograd – kaže Lalić.

Direktor kompanije IKEA je rekao da će pokušati da budu pristupačniji kupcima kad je riječ o cijeni isporuke robe.

Mi smo otvorili uslužne centre ili nazovimo ih punktovima za preuzimanje robe. Oni se trenutno nalaze u Nišu i Novom Sadu sa našim logističkim partnerom. Dakle, možete sve obaviti onlajn – odabrati artikal i u koje od ta dva mjesta želite da imate isporuku – objašnjava Lalić i dodaje da se radi na tome da cijene isporuke robe budu jeftinije i za Beograd.