Povrijeđena Enisa Bekto, direktorica “Bekto Precise” iz Goražda

0

U sinoćnjoj nesreći koja se dogodila na magistralnom putu M-17, u mjestu Goliješnica kod Žepča, u blizini benzinske pumpe “Sliško”, povrijeđena je Enisa Bekto, direktorica kompanije “Bekto Precisa” Goražde i njen 12-godišnji sin Ermin, koji su se nalazili u automobilu Toyota.

Podsjetimo, riječ je o jednoj od najuspješnijih firmi u našoj zemlji, goraždanskog proizvođača visokosofisticiranih alata za plastiku, metal i kombinaciju metal-plastika, “Bekto Precise”, koju ugledni svjetski ekonomski mediji karakterišu kao motor privrednog razvoja tog dijela BiH, javlja Avaz.

Prema posljednjim informacijama, Enisa i njen sin zadobili su povrede stomaka, te su smješteni na odjel Intenzivne njege Kantonalne bolnice Zenice, te nisu u životnoj opasnosti.

Treća povrijeđena osoba u ovoj nesreći, Bisera Bekto, slomila je obje noge i nalazi se na odjelu za Ortopediju i traumatologiju zeničke bolnice.

Zvanične uzroke saobraćajne nesreće, koja je tri mlada života odvela u smrt, vozača Mercedesa Olivera Hrkača iz Tatarbuđaka, suvozača Moniku Antolović (19) iz Goliješnice i Nevenu Mijić (20) iz Orahovice, svi sa područja općine Žepče, utvrđuju operativni policijski organi.