Prva kuća u Hrvatskoj koja se može kupiti za Bitcoin

0

U oglasima u Hrvatskoj se pojavila prva kuća koju je moguće kupiti za digitalnu valutu Bitcoin.

Oglas o prodaji kuće u Hruševcu Pušćanskom nedaleko Zaprešića objavljen je na oglasnoj stranici Njuškalo prije mjesec dana, a danas je privukao pažnju javnosti kada se saznalo da se radi o prvoj nekretnini u Hrvatskoj koja se može kupiti u digitalnoj valuti Bitcoin.

Naime, kuća od 275 kvadrata stambenog prostora i više od 750 kvadrata okućnice nudi se u zamjenu ili prodaju za 663 hiljada kuna, odnosno 88 hiljda eura ili 10 Bitcoina (BTC).

Vlasnici koji su željeli ostati anonimni kažu da su prilikom predaje oglasa pomislili zašto ne uvrstiti i tu novu sve rasprostranjeniju i sve prihvaćeniju valutu jer smatraju da i banke BTC sve više prihvataju kao uobičajeno sredstvo plaćanja.

Nismo željeli isključiti i tu mogućnost i zadovoljni smo interesom potencijalnih kupaca. Ne strahujemo ni od kakvih malverzacija jer da se do sada što negativno imalo pokazati, pokazalo bi se, kratko je komentirala vlasnica za Poslovni dnevnik.

Za mišljenje su novinari pitali i člana Upravnog odbora Hrvatske mreže poslovnih anđela (CRANE) i jednog od najpoznatijih hrvatskih poslovnih anđela Hrvoja Prpića koji kaže da je u Bitcoin trebalo uložiti  odavno.

Više se gotovo i ne radi o novitetu, vani su digitalne valute rasprostranjene, a ni kod nas nisu njihova prisutnost nije više sramežljiva. Uzmemo li u obzir podatak da je dnevni promet Bitcoina četiri milijarde dolara, sve bi nam trebalo biti jasno, rekao je za hrvatski Poslovni dnevnik.