Otoka najveće gradilište u BiH, evo šta se sve gradi (Video)

0

Sarajevsko naselje Otoka jedno je od najvećih gradilišta u BiH, jer je u toku izgradnja nekoliko stambeno-poslovnih objekata. Nekoliko njih je nedavno završeno a još nekoliko je u planu, piše BiznisInfo.

Naseljem trenutno dominira kompleks zgrada Nova otoka, koji je je već dobrim dijelom useljen i uveliko se otvaraju radnje i kafići, iako se treća zgrada ovog kompleksa i dalje gradi. 

Odmah iza ovog kompleksa, s druge strane ulice Džemala Bijedića, gradi se zgrada Dijamant čiji je investitor kompanija Džekos

Objekat Dijamant

Nedavno je počela izgradnja zgrade Veneto, preko puta Grasove remize, uz Bulevar Meše Selimovića. Ova zgrada će biti završena naredne godine

S druge strane Bulevara Meše Selimovića, uz Miljacku, na mjestu nekadašnjeg terena za rekreativce, u tok je izgradnja stambeno-poslovnog objekta kompanije Butmir.

Ovako će izgledati objekat Veneto

Na Otoci je nedavno završena izgradnja stambenog objekta firme Unigradnja, preko puta tramvajske stanice. Ova zgrada prepoznatljiva je po svojoj svjetlucavoj fasadi. U sklopu istog projekta planirana je gradnja još jednog užeg ali više objekta, odmah pored, a taj prostor je ograđen iako se radovi ne izvode. 

Osim toga, u budućnosti bi na Otoci moglo niknuti još nekoliko objekata. Prostor iza doma zdravlja Kumrovec pripada grupaciji ASA Prevent koja će tu vjerovatno graditi neki objekat.

Dalasovi neboderi zasad samo na papiru

Također, postojali su planovi gradnje Dalasovih nebodera na mjestu gdje se sada nalaze salon namještaja Dalas, Konzum i Bingo, ali nije poznato da li će do toga doći. 

Na kraju, pogledajte nedavno snimljeni video koji prikazuje naselje Otoka i zgrade koje se grade ili čija se gradnja sprema. 

Video je preuzet sa Youtube kanala 4life.

(Autor: BiznisInfo)