Opremaju studentske domove u Berlinu i Minhenu, pregovaraju i sa Švicarcima

0

Kompanija „Namještaj Gavranović“ iz Prijedora napravila je veliki iskorak na međunarodno tržište. Firma je prošle godine ugovorila posao za opremanje studentskih domova u Berlinu i Minhenu, što im je otvorio vrata novim poslovima u drugim zapadnim zemljama.

Za dobijanje dobrih poslova u inostranstvu, najvažniji je kvalitet, ali i poštovanje rokova – kaže Pero Gavranović, vlasnik i direktor preduzeća.

Naravno, ni cijena nije zanemarljiva, a ona je uvijek niža od njihovih domaćih proizvođača. Trenutno je u ovom preduzeću zaposleno 29 radnika, a zbog povećane proizvodnje, već početkom idućeg mjeseca biće zaposleno još troje radnika.

Direktor Gavranović najavljuje da će se proizvodnja, vjerovatno, povećavati, jer uskoro predstoje pregovori sa švajcarskim naručiocima, uz uvjerenje da će uspješno odgovoriti njihovim zahtjevima.

Zanimljivo je da je ovo preduzeće počelo s radom prije 18 godina kao zanatska radnja koja je radila za potrebe lokalnih kupaca. Posljednjih godina proširili su proizvodnju i za probirljivo austrijsko i njemačko tržište, javio je RTV Prijedor.