Izvoz vrijedan 20 miliona eura: Kompanija iz Bijeljine pokrila je cijeli svijet osim Australije

0

Godina na izmaku bila je uspješna za kompaniju “Steko centar” koja je nakon evropskog osvojila i tržište Afrike.

“Sa našim proizvodima smo pokrili cijeli svijet, osim Australije“, kazao je Srni vlasnik kompanije Milenko Stevanović te dodao da će u narednom periodu i na tom području pokušati pronaći poslovne partnere.

Savanović, koji se u BiH vratio nakon 30 godina provedenih upravo u Australiji, kazao je Srni da je u sistemu “Steko centra” zaposleno 300 radnika u BiH, Srbiji, Sloveniji, Njemačkoj, Švajcarskoj i Angoli.

Kompanija koja se bavi izgradnjom montažnih i drvenih objekata ima godišnji izvoz vrijedan 20 miliona eura.

“Cilj nam je da broj zaposlenih povećamo bar za 30 odsto i da promet uvećamo za 80 do 100 odsto, a više nam nije cilj dobit, nego zadovoljstvo da stvaramo i da pomažemo ovom kraju i ovoj zemlji”, rekao je Stevanović.

Prema njegovim riječima, kapacitet proizvodnje je 50.000 metara kvadratnih kuća godišnje, u ponudi je više od 1.000 modela i posla ima za sve one koji žele da rade.

Kompaniju je danas obišao član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić koji je poručio da ovakve privredne uspjehe treba promovisati jer vuku niz pozitivnih efekata.

“Volio bih da u javnosti češće bude ovako pozitivnih primjera ljudi koji prave ogromne iskorake”, rekao je Ivanić novinarima nakon razgovora sa Stevanovićem.

On kaže da je drugi put nakon godinu dana posjetio ovu firmu i sa zadovoljstvom uočio njen ogroman napredak.

“Dok ne dođete i ne znate da u Bijeljini postoji firma koja kreira, pravi, sklapa i isporučuje širom Evrope kuće vrhunskog arhitektonskog rješenja i od odličnog materijala”, dodao je Ivanić.

Nakon razgovora sa vlasnikom kompanije i obilaska pogona u bijeljinskom naselju Kojčinovac, Ivanić je obećao da će on i ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak koji je s njim bio u posjeti, naći načina da promovišu ovo preduzeće, ističući da ovakvi uspjesi za sobom vuku niz pozitivnih efekata.

Inače, na inicijativu i ove kompanije u Bijeljini je uveden obrazovni smjer drvopređivača, a u firmi se obavlja praktična obuka za sve koji žele da rede u ovoj oblasti.

Srna / BiznisInfo