Zvanično: Adriatic osiguranje, najveće u BiH, počelo s radom

0

Adriatic osiguranje, najveća osiguravajuća kuća u BiH, zvanično je počela s radom, kako je BiznisInfo i najavio krajem prošle godine.

Riječ je o Bosna-Sunce osiguranju (BSO) koje je promijenilo ime, nakon što je kupilo i pripojilo Zovko osiguranje.

Internet stranica BSO-a od početka ove godine zvanično je re-brandirana u Adriatic osiguranje.

Od 1. januara 2018. godine Bosna-Sunce osiguranje, osnaženo novom akvizicijom radi pod novim imenom Adriatic osiguranje te na taj način u novu poslovnu godinu ulazi kao lider na tržištu osiguranja Bosne i Hercegovine, navodi se na ovoj internet staranici.

Bosna-Sunce osiguranje je 14. novembra kupilo Zovko osiguranje za 9 miliona maraka. Proces spajanja je okončan 15. decembra kada su održane Skupštine oba društva, na kojima je Zovko pripojen BSO-u, kada je i donesena odluka o promjeni imena.

Ova dva osiguranja zajedno imaju najveću premiju od svih kuća, što znači da ovo osiguranje automatski postaje lider na tržištu.

Adriatic osiguranje dio je Koncerna Agram, jednog od najvećih privrednih subjekata u jugoistočnoj Evropi s respektabilnim investicijskim potencijalom, koji posluje u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Austriji.

U sastavu Koncerna Agram su firme iz osiguravajućeg, bankarskog, leasing i zdravstvenog sektora te sinergijskih djelatnosti, kojima je upotpunjena bogata poslovna ponuda.

U svojoj ponudi Adriatic osiguranje ima sve vrste životnih i neživotnih osiguranja.

U okviru Koncerna Agram u BiH posluje i Euroherc osiguranje.