Zoran Pavlović prodajom farbanih jaja spaja tradiciju sa modernim načinom života

0

Porodica Zorana Pavlovića iz Lukavice već godinama se bavi prodajom jaja. Po cijeni od 4,5 KM za školjku, prodaju i na kućnu adresu dostavljaju kvalitetna domaća jaja. Od ove godine, Pavlovići se bave i prodajom farbanih jaja za Uskrs i Vaskrs.

Kako se zbog sve ubrzanijeg tempa života mnoge porodice susreću sa nedostatkom vremena za praznične običaje i tradiciju koje oni nalažu, Pavlovićeve mušterije su brojne.

“Svjesni smo brzine života i sve manje vremena što je karakteristika savremenog doba, tako da smo spojili ugodno s korisnim i odlučili se na ovakav korak. Naša jaja kupuju mlade majke, zaposlene žene, velike porodice… Jaja mušterijama dostavljamo na kućnu adresu te im i na taj način štedimo vrijeme”, kaže Zoran Pavlović.

Pavlovic_4

Pavlovići za jedan dan ofarbaju do nekoliko stotina jaja

Farbanje jaja najčešće se veže uz katolički i pravoslavni praznik uskrsnuća Isusa Krista, no ova je tradicija starija od kršćanstva. U mnogim kulturama širom svijeta jaje je simbol novog života, plodnosti i ponovnog rađanja.

Uskršnja jaja najčešće se farbaju prirodnim bojama, iako se danas koriste i umjetne boje i mnogi drugi  vidovi ukrašavanja jaja. Tako je i kod Pavlovića: “Jaja nam farba žena sa dugim iskustvom, na tradicionalan način koji se konkretno nama najvise sviđa, jer nam se čini najadekvatnijim”.

Konkurencije kao i u svakom poslu ima. “Svako radi na svoj način. Konkurencija je u svakom poslu zdrava”, kaže Zoran.

Društvene mreže i ogromna upotreba interneta olakšali su poslovanje i Pavlovićima. “Mušterije najčešće pronalazimo oglašavanjem na Faceboku-u. Pored toga, pravimo i dijelimo i letke. No, najbolja reklama je kada vas neko preporuči i kada vam se mušterija ponovo vrati.”

Pavlovic_3

Farbana jaja kod Pavlovića moguće je kupiti po cijeni od 0,5 KM po komadu, 12 KM po školjki te 50 KM za 5 školjki.