Žitopromet ide u stečaj i reorganizaciju

0

Bijeljinsko preduzeće Žitopromet ide u stečaj koji će investitoru, firmi Pavgord, omogućiti reorganizaciju, pokretanje proizvodnje i upošljavanje 130 radnika, najavio je u utorak, 26. novembra, pravni zastupnik Miloš Stevanović.

Nakon ročišta u Okružnom privrednom sudu, Stevanović je rekao novinarima da je otvaranje stečaja omogućeno zajedničkim angažmanom sindikata radnika i investitora, ali i predstavnika nekadašnjeg većinskog vlasnika Slobodana Pavlovića koji se nisu bunili protiv ovog rješenja.

– Nakon godinu dana borbe otvoren je stečaj koji je za neke firme i radnike u njima propast, ali za Žitopromet to je fenomenalna stvar koja omogućava rad novog investitora, važan je za stotine radnika, sve dobavljače i poljoprivrednike u Republici Srpskoj – rekao je Stevanović, prenio je Capital.

On je naveo da je strateški investitor već izmirio više od 3 mil KM dugovanja firme čija je procijenjena vrijednost 16 mil KM, a dosada utvrđena dugovanja 5,7 mil KM.

Stevanović je rekao da Žitopromet ima i poslovnu jedinicu u Teočaku, 27 nekretnina, među kojima kompleks u Omišu u Hrvatskoj.